Бизарно но вистинито
29. May 2016 - 15:43

Мојот син (10) почина поради еден детал на оваа слика, го гледате ли?

Мари Елиас останала без својот 10- годишен син кој во 2008 година починал среде фудбалски натпревар кога голот се срушил врз него и му го скршил вратот.
 
Мари е одлучна такви последици од човековата невнимателност никогаш повторно да не се повторат.
 
Имено се чини дека многу фудбалски тренери во САД не се придржуваат едноставното правило дека голот треба добро да се прицврсти.
 
Поради тежината на рамката, голот бил многу нестабилен, а доколку се преврти може да усмрти човек, како што било случај со синот на Мари.