Живот
26. October 2015 - 10:57

Мислеле дека е мртво, спасено дете среде бродолом

Илјадници мигранти од Блискиот исток очајно се обидуваат да стигнат до Европа често ризикувајќи ги своите животи. Бродоломите се речиси секојдневна појава и спасувачките екипи од многу држави често извлекувале тела на давеници.

Слично се случило и кога еден турски рибарски брод тргнал да спасува неколку мигранти од давење. Може да го замислите нивниот шок, но и среќа кога сфатиле дека детето за кое мислело дека е мртво било живо. Брзо му пружиле прва помош, го завиле во ќебе и го испратиле во болница каде се уште се наоѓа. Тој е надвор од животна опасност, а истите рибари во таа прикила сапсиле уште 15 луѓе, вклучувајќи и една бремена жена.

Еве како изгледаше спасувањето на детето: