Македонија
14. March 2018 - 10:22

Мицкоски се враќа во Скопје поради ситуацијата со Законот за јазиците

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски одлучил да ја прекине денешната теренска агенда на посети на населени места и средби со граѓани поради сериозноста околу носењето на неуставниот закон за јазици кое го најавува парламентарното мнозинство на СДСМ за денес во Собранието на Република Македонија.

Мицкоски денес требаше да оствари посета на комитетите и да се сретне со граѓаните од Босилово, Ново Село, да има средба со стопанственици од Струмица и редица други активности кои се дел од неговата теренска агенда која се одвива со пораката „Македонија заслужува подобро“! Овие активности денес се одложени на неодредено време и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ се враќа во Скопје, поради алармантноста на ситуацијата и најавеното крешење на процедурите од страна на СДСМ, и паралементарното мнозинство.

Тој вчера во однос на неуставното носење на законот има за цел да атакува врз соживотот на граѓаните и донесе немир.

Ново на Сител