Свет
7. October 2016 - 9:16

Манила ќе се справи и без американска помош, тврди министерот за одбрана на Филипини

Вооружените сили на Филипини ќе се справат и без помошта од САД изјави денеска министерот за одбрана на таа држава. Претходно, претседателот Родриго Дутерте изјави дека САД и ЕУ може да си ја повлечат финансиската помош за Филипини ако не им се допаѓа неговата борба со криминалците.

– Мислам дека може да живееме без таа помош. Нашиот парламент засега ни дава пари...и верувам дека ќе има и повеќе ако немаме извор од други фондови, нагласи на прес конференција министерот за одбрана Делфин Лоренсана.