Спорт плус
16. October 2021 - 21:23

Македонските кик боксери заминаа на Светско првенство во Италија

Репрезантацијата ја предводи претседателот Дејан Митровски Урко и генералниот секретар Драган Атанасовски. Нашата земја ќе ја претстават 8 најдобри наши натпреварувачи од кој се очекува добар пласман.

-81 кг Димитар Ѓеоргиев – лоу кик

-84 кг Климент Грозданоски – кик лајт

-86 кг Бобан Илиоски – К-1

-63,5 кг Роберт Костовски – лоу кик

+94 кг Стефан Михајловски – кик лајт

-57 кг Филип Ризов – лоу кик

-63,5 кг Марко Тодоров – К-1

-65 кг Викторија Варадинова – лоу кик