Спорт плус
20. September 2021 - 16:38

Македонските кик боксери се вратија со едно сребро и три бронзи од светскиот куп во Будимпешта

Од 16-19 септември се одржа престижниот светски куп во кик бокс во Будимпешта од каде нашите кик боксери донесоа еден сребрен и три бронзени медали.

Миа Тодорова лоу кик КБК Шампион - сребро

Филип Ризов лоу кик КБК Кавадарци - бронза
Иле Левков лоу кик КБК Лидер Виница - бронза
Туркер Исмаил кик лајт КБК Шампион - бронза

Без медал остана Иван Кукуновски кој се бореше во кик лајт дисциплината од КБК Шампион.

На светскиот куп учествуваа 1690 натпреварувачи од 45 земји од 288 клубови.