Живот
21. August 2015 - 13:59

Мајка навредувана поради оваа фотографија на Фејсбук

Фотографија на мајка и родено дете со царски рез стана вистински хит на Фејсбук. Некои се одушевени од необичната фотографија, а други сакаат што побргу Фејсбук да ја одстрани фотографијата. 
Како фотографијата настанала објаснува германската фотографка Хелен Алер која е и самата во осмиот месец на бременост.
 
- Не очекував дека ова ќе отиде толку далеку - вели Хелен чија фотографија е прегледана 11.5 милиони пати.
 
- Ја фотографирав оваа жена пред неколку недели, ми се довери на мене дека е преплашена поради фактот дека може да се породи со царски рез. Минатиот викенд се случија одредени компликации па мораше да се породи со царски рез. Ме викна да ја сликам, нејзиниот најголем кошмар го спаси нејзиниот и животот на бебето - раскажува Хелен која признава дека и самата има страв од царски рез.
 
Вели дека добила многу негативни коментари и рекации поради фотографијата.
 
- Луѓето велат дека е експлицитна.. Не сакате да знаете колку бев навредувана.