Македонија
14. јуни 2018 - 9:48

Летаа казни за учесниците во сообраќајот - полицијата санкционираше 65 возачи

 Во текот на изминатите 24 часа на подрачјето на Скопје побрзо од дозволената брзина возеле 65 возачи, а 12 биле под дејство на алкохол. Тринаесет возачи користеле мобилен телефон додека возеле.
 
Билтенот на СВР Скопје покажува дека се случиле вкупно осум сообраќајки од кои четири со повредени лица и четири со материјална штета. Полесно повредени биле шест лица. 
 
Од сообраќај се исклучени 13 возачи кои возеле пред да се стекнат со правото за управување со возило и четворица возачи почетници. Со истечена сообраќајна дозвола биле 20 возачи, а едно возило било неисправно.
 
Пет возачи поминале на црвено светло, а двајца не им дале првенство на минување на пешаци на обележан пешачки премин.   
 
Непрописно паркирани возила биле 104, а со специјалното возило „пајак“ подигнати се 61 возило. 
 
Кај пешаците, осум поминале надвор од пешачки премин, а шест поминале улица на црвено светло.