Џет-Сет
11. March 2016 - 11:29

Легендарниот угословенски актер кој почина беше 45 години во брак: Која беше тајната за успех?

Драган Николиќ, легендата на Југословенскиот театар и кинематографија, почина во 72-та година од животот, по тешката болест на дебелото црево со која долго се бореше.
 
Цели 45 години ги помина со својата сопруга, актерката Милена, со која живееја во слога и хармонија и важеа за еден од најстабилните парови на сцената.
 
На една театарска пауза на едно снимање за 31 декември 1971 година, тие се венчаа. На прашањето која е тајната на нивниот брак по толку гоидни имаа едноставен одговор: Формула нема!
 
- Клучот се взаемната поддршка разбирање и секако трпението. Имаме среќа што имаме иста професија и сме успешни, рекоа тие.
 
Нека почива во мир!