Бизарно но вистинито
27. August 2015 - 14:25

Кога ќе видите како ова парче се грчи нема да посакате да јадете месо!

По гледањето на ова видео посто голема шанса да станете вегетаријанци. На интернет се појави снимка на која се гледа парче месо кое има грчеви и пулсира.

Оваа снимка е направена на Филипините. Големо парче свежо месо најверојатно се продавало на пазар.

Ова пулсирање многу го објаснуваат како нервните завршетоци во парчето месо и понатаму „ги тераат’ мускулите да се грчат и мрдаат, а  таа појаваможе да трае околу еден час откако животното е заклано.

Сепак, постојат и тврдења дека помрднувањето на месото гоправат црвите во него.

Погледнеттего видеото: