Живот
26. September 2017 - 10:07

Хорор: Брачна двојка уапсена под сомнеж за канибализам

Руските власти уапсија брачна двојка, осомничени за убиство на жена и консумација на делови од нејзиното тело, со кое се снимале.

Истрагата покажува дека мажот ја убил жртвата на 8 септември по караница, а потоа ја исекол на парчиња во присуство на сопругата.

- Откако го извршил злосторството, мажот се снимил со деловите од телото на мртвата жена со камерата на својот телефон, соопшти истрагата.

Според рускиот закон, канибализмот не се третира како посебен вид криминал.