Џет-Сет
21. December 2015 - 9:49

Харисон Форд со 76 пати поголем хонорар од колегите во филмот

Холивудскиот актер Харисон Форд (73) за улогата на Хан Сол во новото продолжение од Војна на ѕвездите доби околу 25 милиони долари. На неговите колеги Дејзи Ридли (23) и Џон Бојега (23) за истиот проект исплатен им е 76 пати помал хонорар.

- Харисон ќе добие 0,5 отсто од целокупната заработувачка на филмот, а на сметката веќе му се префрлени 1,5 милиони долари отштета која ја доби откако незгодно падна и ја скрши ногата на сетот, изјави зивор близок до глумецот, кој за првиот филм од 1977 година имаше хонорар од 10.000 долари.