Џет-Сет
5. April 2017 - 9:58

Харисон Форд и понатаму има дозвола да управува авион

Американскиот актер, Харисон Форд (74), по инцидентот кога ја промаши пистата, сепак не остана без дозвола за летање, потврди неговиот адвокат.

Форд во февруари со едномоторен авион слета на погрешна писта на ародормот во Јужна Калифорнија при што блиску прелета преку авионот Американ арлајнс со повеќе од сто патници.

По истрагата спроведена од сојузните власти, Форд  ќе може ја задржи дозволата за летање без ограничување, рече неговиот адвокат, Стивен Хофер.

Форд има пилотска дозвола 20 години.