Живот
9. April 2016 - 10:13

Градинарите конечно ја открија тајната - одгледувајте рози со помош на компир

Ако сакате да огледувате рози на тараса тоа е возможно и тоа со помош на компир.Веројатно мислите како тие две работи не одат заедно: рози и компир, но напротив. 

Токму компирот ќе ги направи вашите рози поубави и покрупни. Со помош на овој трик успешно ќе ги израснете вашите рози. 

Прв чекор: Земете еден поголем компир и во него направте дупка. Можете и со бургија, но и со нож. 

Втор чекор: Едно степло ставете го во дупката 

ruza-krompir-2

Трет чекор; Саксијата до половина наполнете ја со земја, ставете го компирот со розата и наполнете ја саксијата до крај

ruza-krompir-3

Четврт чекор: Исечете пластично шише и ставете го на розата за првите недела дена да има адекватна заштита од негативните влијанија.