Интернет
12. February 2016 - 18:22

Фејсбук воведе поддршка за повеќе профили

Фејсбук воведе поддршка за повеќе профили, што засега е достапно само за сопствениците на Андроид паметни телефони и потврди дека ја разгледува можноста за враќање  на поддршка на СМС пораки во Месинџер апликациите.

- Целта е да се овозможи примање пораки на само едно место. Сакаме да ги префрлиме комуникациите со корисниците во рамките на една апликација, сакаме да се поедностават апликациите, така што СМС и Месинџер пораките ќе се читаат без префрлување од една во друга апликација, порача Фејсбук.

Ова вторпат како Фејсбук се обидува да ги интегрира СМС пораките внатре во нивните апликации за комуникација. Првпат оваа опција лансирана е во 2012 година, но на крајот на 2013 година се повлекоа од тоа поради многу малиот интерес.