Живот
9. May 2018 - 20:57

Две состојки кои ќе го продолжат векот на машината за перење, а вашата облека ќе мириса убаво

За вашата машина за перење да трае подолго, а вашата облека убаво да мириса и да е чиста, потребно е од време на време добро да ја исчистите. Тоа можете да го направите сами со помош на две состојки.

Колку и да користите квалитетен детергент, прашок и омекнувач, бидете уверени дека вашата машина за перење, како и другите апарати, по одредено време ќе попримат непријатен мирис.

За да ја освежите, но и да го продолжите нејзиниот век на траење треба да ставите две шолји вински оцет или лимонов сок во машината. Потоа вклучете ја да работи на највисока температура.

Сите непријатни мириси ќе исчезнат, како бигорот од водата кој со време се собрал.