Балкан
5. December 2022 - 10:41

Дојави за бомби во повеќе хрватски институции, во тек е евакуација

Врховниот и Вишиот кривичен суд во Хрватска добија дојави за поставена бомба, а во тек е евакуација на вработените.

Дојава наводно стигнал до Владата на Хрватска.

-Добивме информации за можни експлозивни направи во неколку судови во градот. Во соработка со одговорните лица на институциите се утврдуваат сите околности, наведува загрепската полиција за Индекс.хр.

Неколку стотици вработени во Општинскиот и Жупанискиот суд во Сплит се евакуирани од зградите поради дојава за поставена бомба.