Македонија
31. October 2021 - 20:21

ДИК: Водство на ВМРО-ДПМНЕ во Радовиш со 1196 пред СДСМ од преброени 56,52%

Според првичните податоци објавени на веб странaта на ДИК, за градоначалник на Радовиш од обработени 56,52% отсто од гласовите води Ацо Ристов..
 
Кандидатот од ВМРО-ДПМНЕ Ацо Ристов освоил 3.806 гласа, додека кандидатот на СДСМ Коле Чаракчиев 2.610