Македонија
18. October 2021 - 10:41

ДИК: Од досега целосно преброените општини втор круг во 40, еве кои

Според интернет апликацијата на ДИК на која се прикажуваат резулатите од гласањето на вчерашните локални избори, завршено е броењето во 64 општини во земјава. По пребројувањето на сите гласови, според податоците на системот на ДИК, втор круг сигурно ќе има во:

Лозово,

Бутел,

Росоман,

Битола,

Боговиње,

Арачиново,

Брвеница,

Василево,

Вевчани,

Врапчиште,

Гевгелија,

Дебар,

Дебарца,

Демир Капија,

Демир Хисар,

Долнени,

Желино,

Зелениково,

Кичево,

Конче,

Кочани,

Кратово,

Маврово,

Ростуша,

Македонска Каменица,

Македонски Брод,

Охрид,

Ново Село,

Пехчево,

Пробиштип,

Радовиш,

Ранковце,

Ресен,

Студеничани,

Старо Нагоричане,

Струга,

Теарце,

Чашка,

Чешиново-Облешево,

Чучер Сандево.