Македонија
18. October 2021 - 12:18

ДИК: Од досега целосно преброени општини ВМРО-ДПМНЕ победува во 19 општини, СДСМ во 9

ДИК ги објави конечните резултатите од 32 општини во земјава. Гласовите во останатите општини се уште се пребројуваат.

ВМРО-ДПМНЕ победи во 19 општини, односно во: Босилово,

Бутел,

Велес,

Виница,

Гази Баба,

Градско,

Зрновци,

Илинден,

Јегуновце,

Кавадарци,

Карбинци,

Могила,

Неготино,

Новаци,

Петровец,

Прилеп,

Свети Николе,

Сопиште,

Штип.

СДСМ извојува победа во 9 општини:

Берово,

Богданци,

Валандово,

Делчево,

Дојран,

Крива Паланка,

Кривогаштани,

Крушево,

Струмица.

ДУИ победи во три општини:

Липково,

Сарај,

Пласница.