Свет
20. August 2016 - 19:32

Девојче падна од автомобил, а нејзините мајка и татко ја прегазија

Во Кина се случи страшна сообраќајна несреќа кога девојче падна од автомобил во движење. Да биде уште полошо, при паѓањето отиде под задните тркала на автомобилот.

Имено, девојчето седело до детско седиште во автомобилот, а не било додатно врзана. Успеала да ја отвори вратата и да испадне. Родителите веднаш го запреле возилото, но девојче веќе беше тешко повредено, затоа што падна под гумите, па беше прегазено.

Вакви незгоди не се ретки, па екеспртите советуваат родителите да бидат внимателни и да седат покрај децата.