Балкан
15. August 2022 - 16:38

Децата повредени во сообраќајната несреќа во Бугарија пристигнаа во Србија

Децата кои вчера беа повредени во сообраќајна несреќа во Бугарија пристигнаа во Србија на понатамошно лекување.

Тие штотуку ја минаа бугарската граница и влегоа во Србија.

Како што напиша Телеграф, децата со амбулантно возило директно ќе бидат пренесени во Белград, а ќе бидат згрижени на Универзитетската детска клиника во Тиршов.