Здравје
5. March 2017 - 20:16

Дали знаете дека во цревата имате 15 килограми отрови? Еве како да ги исчистите

За лечење на многубројни болести прв чекор кој треба да го преземете е токму чистењето на цревата. Бидејќи во текот на животот низ нив поминуваат околу 100 тони храна и 40.000 литри течности, во нив се таложат најмалку 15 килограми токсини.

Токсините може да предизвикаат сериозни пореметувања во метаболизмот, дијабетес, прекумерна тежина, болести на бубрезите, слухот и видот, како и лоша состојба на кожата, косата и ноктите.

Сепак, постои решение.

Консумирајте по 1 - 3 лажици мелени семки од лен и во рок од 3 седмици целосно ќе ги исчистите цревата од сите токсини кои ги имате. Оваа метода овозможува брза регулација на тежината, како и согорување на масни наслаги.

Мелениот лен е во состојба да ги апсорбира сите токсини и со тоа да го намали нивото на холестерол во крвта.

За што е добро лененото семе?

Против воспалителни процеси на системот за дишење, против гастритис, чир на желудникот, болести на уринарниот тракт и циститис.

Како да го консумирате?

3 недели, наместо појадок консумирајте ја оваа смеса:

1 недела: 1 лажица мелено ленено семе со 100ml кефир

2 недела: 2 лажици мелено ленено семе со 100ml кефир

3 недела: 3 лажици мелено ленено семе со 150ml кефир

Плус, не заборавајте да пиете многу вода.

Чистењето на цревата е доволно да го направите еднаш годишно, не повеќе.