Македонија
18. December 2019 - 10:58

Божиќ, 25 декември, неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед

Првиот ден на Божиќ 25 декември (среда) е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед во Република Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството на граѓаните од католичка вероисповед им го честитаат празникот Божиќ.