Македонија
13. April 2023 - 11:40

Автобусите на ЈСП за празниците ќе возат по неделен возен ред

Автобусите на ЈСП „Скопје“ утре ќе сообраќаат по неделен возен ред, со исклучок на возилата на линиите 18А, 32, 47А, 51, 55, 55В, 56, 56А, 70, 74, 81, 118, 160, 164 кои ќе сообраќаат по саботен возен ред. Во сабота, недела и во понеделник на сите линии ќе се вози по неделен возен ред. И автобусите што возат до Средно Водно на линиите 25 (Транспортен центар – Средно Водно), 25А (Автомакедонија – Средно Водно) и 25Б (Дом на печат – Средно Водно) ќе сообраќаат по неделен возен ред.

Од ЈСП информираат дека билетарниците и центрите за персонализација ќе работат единствено во сабота, а останатите празнични денови ќе бидат неработни за сите продажни места.

Жичарницата претстојниве денови, од утре до понеделник, ќе работи вообичаено, од 10 до 18 часот, а нема да работи во вторник