Македонија
18. April 2021 - 14:51

Апасиев до позитивните пратеници на СДСМ: Први ќе одите во затвор кога ќе падне режимот

Пратеникот и лидер на „Левица“ Димитар Апасиев, денеска од собраниската говорница им се обрати на двајцата присутни позитивни пратеници на СДСМ кои дојдоа со скафандери и гласаат од кабината им порача дека први ќе одат во затвор кога ќе падне режимот.

„Според одлуката на Владата, во членот 11 се предвидува строга изолација карантин во домашни услови или во здравствена установа. Спротивно на членот 11 од оваа одлука, ова е кривично дело за кое не им важи нивниот имунитет. Први ќе одите во затвор кога ќе падне овој режим. Го доведовте и Собранието во ситуација да плати казна за тоа што го направивте“, рече Апасиев.